Begin met vergelijken

BoekhouderNu logo

Vergelijk nu GRATIS boekhouders uit uw regio op BoekhouderNu.nl. Ontvang binnen 24 uur tot 5 offertes van verschillende boekhouders. Bespaar tijd en geld met BoekhouderNu. 

Inhoud 'Hoeveel kost een boekhouder?'

Jorrit Stolze
Jorrit Stolze
Lees verder
Ik ben heel blij met BoekhouderNu.nl. Ik kwam in contact met drie hele leuke boekhouders die bij mij in de buurt zaten. Ik had de reviews van deze boekhouders bekeken en dit waren inderdaad hele goede boekhouders voor een mooie prijs. Kortom: Tevreden
Niek Neubert
Niek Neubert
Lees verder
Erg blij mee, snel reactie gekregen van vriendelijke bedrijven, snel hierna offerte uitgebracht voor een hele schappelijke prijs. Verdiende 5 sterren
Andre Rijkhof
Andre Rijkhof
Lees verder
Snel een boekhouder gevonden, heel makkelijk gegaan eigenlijk. Geen op of aanmerkingen
Previous
Next

Hoeveel kost een boekhouder?

Als je een boekhouder wilt dan zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor. Op deze pagina vertellen wij alles over hoeveel een boekhouder kost. 

Soort bedrijf

Ten eerste verschilt de kosten van de boekhouder afhankelijk van uw situatie. Bent u een particulier, eenmanszaak, zzp’er of heeft u een vof? Ook zijn vraagstukken zoals hoeveel omzet en facturen je hebt. Daarom worden de kosten van een boekhouder uitgedrukt in een uurloon. Als je wilt weten hoeveel uren een boekhouder denkt kwijt te zijn vraag dan een offerte aan op onze website en ontvang tot wel 4 gratis en vrijblijvende offertes van verschillende boekhouders uit uw regio. Voor grotere ondernemingen wordt er vaak geen boekhouder, maar een accountant ingeschakeld.

hoeveel kost een boekhouder

Kosten boekhouder

Om kort door de bocht te zijn zien wij de gemiddelde prijzen voor een boekhouder: Voor een startende boekhouder betaal je gemiddeld tussen de € 40 en € 50. Voor een ervaren boekhouder betaal je gemiddeld tussen de € 70 tot € 80 euro per uur. Deze bedragen zijn exclusief de btw omdat een boekhouder voornamelijk door bedrijven wordt gebruikt.  

 

Gemiddeld komen de kosten van een boekhouder dus rond de € 60 per uur uit. Wat je als bedrijf per maand betaald is sterk afhankelijk van hoeveel werk een boekhouder aan jou heeft. Als je alles netjes gestructureerd aanlevert bij je boekhouder en je boekhouder hoeft het alleen in te voeren zal een boekhouder misschien maar een twee uren bezig zijn en betaal je dus ook een stuk minder.

Kosten boekhouder Zzp'er met eenmanszaak

Als Zzp’er heb je vaak  rond de 12 facturen per jaar. Als je de administratie gestructureerd aanlevert, is de boekhouder rond de 3 uur per kwartaal hier aan kwijt. Dit betekent dat je per kwartaal dan rond de € 180 betaald gemiddeld. Wat uitkomt op € 720 per jaar. Dit kan wel een stuk meer zijn als je ook nog andere facturen hebt of vraagstukken. Je kunt bij een Zzp’er met een eenmanszaak van het volgende uitgaan: Een boekhouder kost voor een Zzp’er met een eenmanszaak tussen de € 720 en € 1600 per jaar. Wil je zeker weten wat dit kost voor jou als eenmanszaak? Vraag dan een offerte aan en ontvang 4 verschillende offertes van boekhouders uit jouw regio. 

boekhouder kosten

Waar zijn de kosten van afhankelijk bij een boekhouder

De kosten van een boekhouder zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn: 

  • Aantal bonnetjes/facturen
  • Werkzaamheden boekhouder
  • Aanlevering administratie

Aantal bonnetjes/facturen

Een grote invloed op de prijs van een boekhouder is het aantal bonnetjes of facturen die de boekhouder binnen krijgt. Vaak is het zo dat hoe meer bonnetjes of facturen een boekhouder krijgt, hoe meer werk dit is. Hoe meer tijd een boekhouder kwijt is, hoe meer uren een boekhouder moet werken voor jou. Dit betekend dus meer boekhoudkosten. Deze kosten zou je kunnen drukken door zoveel mogelijk voor de boekhouder voor te kauwen. Lever je administratie niet rommelig aan in een schoenendoos, maar lever het georganiseerd aan.  Anders betaal je een duur uurloon voor relatief simpel uitzoek werk wat je ook makkelijk zelf had kunnen doen. 

 

Als je boekhouding digitaal is stel voor jouzelf een regel: Elke keer als ik een bonnetje voor de zaak krijg maak ik er direct een foto van. Zo kun je het bonnetje direct weggooien en hoef je er niet meer aan te denken of het bonnetje later terug te zoeken. Een goede structuur is heel belangrijk voor een goede financiële administratie. 

kosten van een boekhouder

Werkzaamheden boekhouder

  • Volledige boekhouding
  • Jaarrekening
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Aangifte omzetbelasting
  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Salarisadministratie
  • Financiële consultant

Kosten volledige boekhouding uitbesteden

Aan de volledige boekhouding is de boekhouder het meeste tijd kwijt. Met de volledige boekhouding worden al de onderstaande keuzes bedoeld. Bij deze keuze zijn de kosten voor de boekhouder het hoogste. Wel wordt al je financiële administratie uit handen genomen en heb jij er als persoon helemaal geen zorgen meer aan. Ben je benieuwd wat het volledig uitbesteden van je financiële administratie kost? Vraag dan een offerte aan en ontvang tot 4 verschillende offertes op maat door verschillende boekhouders uit jouw regio. Zo weet je zeker wat de prijs is van een boekhouder. 

Kosten jaarrekening opstellen boekhouder

Je kunt er ook voor kiezen om niet heel je boekhouding uit te besteden en alleen een jaarrekening op te laten stellen door je boekhouder. Een jaarrekening wordt vaak gemaakt op basis van een uurloon van een boekhouder. Deze uren dat een boekhouder hiermee bezig is is afhankelijk van de complexiteit van de situatie van jouw bedrijf. Als u wilt weten wat dit gaat kosten vraag dan een offerte aan. Een boekhouder zal contact met u opnemen en uw situatie doorspreken en op basis daarvan een offerte uitbrengen. Een offerte aanvragen is helemaal gratis en vrijblijvend. 

Aangifte inkomstenbelasting

Inkomsten belasting is de belasting die u betaald over uw inkomen. Iedereen met een inkomen moet inkomsten belasting betalen in Nederland.

Ook kunt u uw inkomsten belasting uitbesteden bij een boekhouder. U betaalt zowel als bedrijf en als particulier inkomstenbelasting. Ook veel particulieren kiezen ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Veel mensen besteden dit uit bij een boekhouder omdat het laten doen van je inkomstenbelasting goed betaalbaar is en je zeker weet dat je inkomsten belasting goed gebeurd. 

Aangifte omzetbelasting

Omzetbelasting doet u over uw omzet van de onderneming. Bij omzet belasting wordt ook de btw verrekent. Vaak krijg je je btw terug van kosten die je hebt gemaakt en betaal je btw over de goederen of diensten die je hebt verkocht. De btw die je afdraagt, is 21%, 9% of in sommige gevallen 0%. Als je veel facturen hebt als onderneming is het fijn als een boekhouder je omzetbelasting kan doen. Als je wilt weten wat je omzetbelasting precies kost kun je het beste een offerte aanvragen op onze website. Je geeft je wensen door en vervolgens neemt een boekhouder contact met je op. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een offerte toegestuurd. 

Zijn kosten boekhouder aftrekbaar?

De kosten van een boekhouder vallen onder bedrijfskosten en zijn volledig aftrekbaar. Dit geld voor alle diensten die een boekhouder levert. Bij deze diensten kun je denken aan: Volledige boekhouding, aangifte inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapbelasting of salarisadministratie. 

Wat kost een boekhouder voor belastingaangifte?

Wat een boekhouder kost voor belastingaangifte is moeilijk te zeggen. Voor een belastingaangifte van een zzp’er is een boekhouder rond de 3 uur bezig met een gemiddeld uurloon van € 60. Dit kost dan € 180. Dit bedrag kan weer totaal anders zijn bij een ander bedrijf en is sterk afhankelijk van de hoeveelheid facturen die afgehandeld moeten worden. 

Wat kost een boekhouder voor een bv?

De kosten van een boekhouder voor een bv zijn afhankelijk van de grootte van de bv en natuurlijk de grootte van de boekhouding. Hoe meer facturen, hoe meer werk. Je kunt voor een kleine bv uitgaan van een bedrag van tussen de € 300 en € 600 per maand. Deze kosten van een boekhouder voor een bv komen dan neer op tussen de € 3.600 en € 7.200 per jaar. Als je de precieze prijs wilt weten van wat een boekhouder kost voor een bv kun je het beste bij ons een offerte aanvragen. Naar aanleiding van de offerte zullen meerdere boekhouders contact met u opnemen en een offerte uitbrengen. 

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder draagt zorg over je financiële administratie. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van je omzet, kosten en je winst. 

Lees meer over wat een boekhouder doet

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Een boekhouder kost gemiddeld € 60 per uur.

Een boekhouder met een zzp'er kost gemiddeld tussen de € 720 en € 1600 per jaar. 

Ja, de kosten van een boekhouder zijn volledig aftrekbaar.