Goedkope boekhouder vinden

BoekhouderNu logo

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op BoekhouderNu.nl en krijg tot wel 4 verschillende offertes toegestuurd van 4 verschillende boekhouders uit uw goedkope. Onze service is 100% GRATIS waar wacht je nog op? Door BoekhouderNu.nl bespaar je veel tijd en geld.

Goedkope boekhouder vinden kopen

Goedkope boekhouder vinden? Dit kan makkelijk op BoekhouderNu.nl. Op BoekhouderNu vraag je een offerte aan en vervolgens ontvang je tot wel vier offertes van verschillende boekhouders. Zo kun je zelf de goedkoopste boekhouder uitzoeken. 

Goedkoopste boekhouder vinden?

Vergelijk direct boekhouders en vindt de goedkoopste

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van verschillende boekhoudersBespaar tijd en geld op BoekhouderNu.

Vergelijk de goedkoopste boekhouders

Goedkope boekhouder zoeken

Wil je een goedkope boekhouder vinden? Dan moet je zeker bij ons een offerte aanvragen. Bij ons ontvang je vier verschillende offertes van verschillende boekhouders. Zo kun je gemakkelijk boekhouders vinden en met elkaar vergelijken. 

Wat doet BoekhouderNu.nl?

BoekhouderNu heeft een systeem met duizenden boekhouders erin. Goedkope boekhouder nodig? Als je een prijsopgave bij ons aanvraagt brengen wij jou in contact met de top van de boekhouders uit jouw omgeving. Doordat je meerdere offertes ontvangt, kun je makkelijk de goedkoopste boekhouder uitzoeken. 

Waarom is een goede boekhouder belangrijk?

Een goede boekhouder is van groot belang voor een succesvol bedrijf. Een boekhouder houdt niet alleen je financiële administratie bij, maar ook kan je boekhouder een adviserende functie hebben. Zo kun je bij je boekhouder terecht voor financiële vragen en op die manier kun je weer veel geld besparen door jouw boekhouder.

Wil je een goedkope boekhouder?

Vaak betaal je bij een boekhouder naar de ervaring van een boekhouder. Een ervaren boekhouder kost meer dan een beginnende boekhouder. Als je geen complexe taken hebt, kun je ervoor kiezen om een startende boekhouder te kiezen. Een startende boekhouder is over het algemeen de goedkoopste optie. 

Financiële administratie is verplicht

Ook is het bijhouden van een financiële administratie verplicht en moet deze administratie correct zijn. Als deze administratie niet juist is, kun je hier later nog problemen van krijgen bij de belastingdienst. Een incorrecte financiële administratie kan je hoge boetes opleveren van de belastingdienst en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Goedkope boekhouder makkelijk vinden?

Vergelijk direct boekhouders

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders. Klanten besparen een hoop tijd en geld door gebruik te maken van BoekhouderNu.

Vergelijk goedkope boekhouders

Wat doet een boekhouder?

Je hebt waarschijnlijk veel van het beroep boekhouder gehoord en dat een boekhouder belangrijk is voor jou bedrijf. Maar wat voor werk doet een boekhouder? 

Functie 1: Financiële administratie

Een boekhouder houdt jou financiële administratie bij. Dit kan voor zowel jouw bedrijf zijn als voor jou als particulier. Een particulier heeft wel minder administratie dus een boekhouder wordt vaker gebruikt door ondernemingen. Onder de financiële administratie vallen bijvoorbeeld: Je afzet, omzet, winst, kosten of investeringen. Al jou financiële activiteiten moeten worden aangegeven bij de belastingdienst. Naast dat een boekhouder jou helpt met de financiële administratie geven sommige boekhouders ook financieel advies. Dit zijn dingen zoals een auto op de zaak of een fiets op de zaak nemen. De boekhouder kijkt dan mee wat het verstandigst is. 

Functie 2: Adviserende functie

Ook kun je ervoor kiezen om los een financieel adviseur te nemen. De baan van een financieel adviseur is weer anders dan dat van een boekhouder. Een financieel adviseur stelt bepaalde financiële doelen op en kijkt samen met jou hoe je die kan behalen. Een boekhouder kan dit advies goed geven omdat een boekhouder al inzicht heeft in jouw financiële situatie. Hierdoor kan een boekhouder meedenken met wat voor jou verstandige beslissingen zijn. 

Waar let je op bij het kiezen van een boekhouder?

Als je een boekhouder zoekt is het belangrijk om helder je verlangen aan te geven. Er wordt pas een offerte uitgebracht naar aanleiding van een gesprek waar je je verlangen kunt doorgeven. Zo kiezen ondernemers er bijvoorbeeld voor om huizen of aandelen op de zaak te kopen. Door dit soort dingen kunnen er lastigere financiële situaties ontstaan en hierbij kan een boekhouder je goed helpen. 

Takenpakket van een boekhouder

Een boekhouder heeft als hoofdtaak om jou financiële administratie bij te houden. Dit is weer onder te verdelen in verschillende diensten:

 • Volledige boekhouding
 • Jaarrekening
 • Aangifte inkomsten belasting
 • Aangifte btw en omzet
 • Salarisadministratie
 • Advies

Volledige boekhouding uitbesteden

Veel ondernemingen kiezen ervoor als ze een boekhouder nemen om de boekhouding helemaal uit te besteden. Bij het volledig uit handen laten nemen van de boekhouding wordt de gehele financiële administratie van een bedrijf uit handen genomen. Dit zijn dus: aangifte inkomsten belasting, omzetbelasting, jaarrekening en salarisadministratie. Vaak is de volledige boekhouding uit handen laten nemen ook goedkoper omdat je vaak een vast bedrag per maand hiervoor afspreekt. Als een keer iets uitloopt, wordt dit dan niet direct in rekening gebracht. Dit verschilt wel per boekhouder, vraag dit dus wel na.

Jaarrekening opstellen met boekhouder

Ook kun je ervoor kiezen om los een financieel adviseur te nemen. De functie van een financieel adviseur is weer anders dan een boekhouder. Een financieel adviseur stelt bepaalde financiële doelen op en kijkt samen met jou hoe je die kan behalen. 

Jaarrekening opstellen

Je kunt er ook voor kiezen om alleen je jaarrekening uit te besteden bij een boekhouder. Een jaarrekening geeft financieel uittreksel van een onderneming. Op deze jaarrekening zijn de volgende dingen te zien: balans, winst- en de verliesrekening. 

Een jaarrekening is voor veel ondernemers heel handig. Een bedrijf kan namelijk op deze manier bekijken hoe het met de onderneming gaat. Naar aanleiding van een jaarrekening kan een onderneming vervolgens bepalen of ze de koers moeten voortzetten of toch een andere bedrijfsstrategie zullen moeten gaan hanteren. Een jaarrekening wordt ook vaak gedeeld met de KVK. Andere mensen kunnen via de KVK deze jaarrekening weer opvragen. En op deze manier kunnen bekijken hoe een onderneming ervoor staat.

Jaarrekening soms verplicht

Voor sommige onderneming is een jaarrekening opstellen zelfs verplicht. Dit zijn bij de volgende ondernemingen:

 • Naamloze vennootschap (nv)
 • Besloten vennootschap (bv)
 • Coöperatie

Een jaarrekening opstellen is niet verplicht voor zzp’ers. Wel moet je als eenmanszaak een balans maken en ook winst-en-verliesrekening maken. Deze jaarrekening is belangrijk voor de belastingdienst omdat je verplicht bent omzetbelasting af te staan. 

Jaarrekening aanvragen

Als je een jaarrekening wilt opstellen door een boekhouder kun je dit los aanvragen in ons prijsopgave formulier. Een boekhouder neemt dan contact met jou op en zal op basis van het contact bepalen hoeveel een jaarrekening opstellen gaat kosten. 

Goedkope boekhouder vinden

Vergelijk direct boekhouders

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders. Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.

Vergelijk gratis boekhouders uit goedkope

Aangifte inkomsten belasting

Iedereen in Nederland is verplicht inkomsten belasting te doen. Voor boekhouders is dit ook een standaard taak. Als je belastingaangifte doet kan het zijn dat je belasting moet betalen of dat je belasting terugkrijgt. Als je belasting terugkrijgt, heb je vaak minder dan de eerste box verdiend. Vaak krijgen mensen met een bijbaantje geld terug van de belastingdienst en mensen met een full time baan moeten in de meeste gevallen betalen over hun inkomsten. 

Bepaling inkomstenbelasting

Hoeveel belasting je moet betalen  word bepaald door het boxensysteem van de belastingdienst. Hoe meer je verdiend hoe meer je betaald. Of je belasting moet betalen wordt bepaald door de aanslaggrens. Verdien je meer dan dan de opgegeven grens? Dan ben je verplicht belasting te betalen.  Een boekhouder kan ook alleen je inkomsten belasting doen. Dit wordt vaak aangevraagd door particulieren. 

Omzetaangifte uitbesteden

Bij aangifte van je omzet gaat het voornamelijk om de btw van die je moet afstaan aan de belastingdienst. De btw op je product of dienst kan 21, 9 of 0% zijn. Veel mensen besteden dit uit aan een boekhouder. BTW betalen gelt alleen voor ondernemers dus niet voor particulieren. Als ondernemer betaal je over je verkopen btw en over je inkopen en kosten krijg je btw terug. Als je meer btw moet terugkrijgen dan dat je moet betalen krijg je vaak geld terug van de belastingdienst.

Speciale regelingen omzetbelasting

Als je een beginnende ondernemer bent kun je te maken krijgen met de KOR-regeling. De  KOR staat voor de kleineondernemersregeling. Onder een bepaalde omzet hoef je geen btw te betalen. Deze  KOR-regeling regel gelt voor startende. Boekhouders weten veel van deze regelgeving af.

Salarisadministratie laten doen

Salarisadministratie is het gehele financiële aspect rondom je personeel. Zo moet je aan je werknemers salarissen uitbetalen. Bij betalingen van salarissen komen veel verschillende aspecten kijken zoals: overuren, vakantiegeld, pensioen en loonheffingen. Veel ondernemers besteden dit uit omdat het best complex kan zijn allemaal. 

Buiten het financiële aspect moet je je ook aan bepaalde regels houden van de CAO. Hierbij wordt bijvoorbeeld een vast minimumloon vastgesteld of een verplichte hoeveelheid vakantiegeld. 

Kosten salarisadministratie

Uit de praktijk hebben wij geleerd dat een loonstrook laten doen door een boekhouder gemiddeld € 16 kost. 

Financieel advies krijgen

Een boekhouder kan ook financieel advies geven. Hierbij gaat dit vaak om bepaald belastingvoordeel te behalen. Door slim je geld te investeren kun je meer verdienen en misschien wel minder belasting betalen. De boekhouder uit goedkope zijn vaak op de hoogte van de nieuwste regelgeving en trends over dit onderwerp. 

 

Financieel advies kan over van alles gaan. Dit kan gaan over het huren van een auto op de zaak tot een vastgoed investering doen. 

Goedkoopste boekhouder vinden?

Vergelijk direct boekhouders

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders. Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.

Vind de goedkoopste boekhouder

Verschillen tussen een financieel adviseur en boekhouder

Een financieel adviseur helpt je simpel gezegd met je financiële doelen behalen. Je stelt je financiële doelen vast met je boekhouder en daaropvolgend ga je samen met je boekhouder kijken naar hoe je deze doelen gaat halen. Let wel op dat niet elke boekhouder een financieel adviseur is. Niet elke boekhouder is bevoegd financieel advies te geven. 

Wat kost een boekhouder?

Kosten van goedkope boekhouder? De kosten van een boekhouder kunnen verschillen per locatie. Zo zijn er weer andere prijzen dan in andere dorpen of steden. 

Als je het overweegt om je boekhouding uit te besteden is het slim om in te zien wat de kosten van een boekhouder precies zijn. De kosten van een boekhouder is een belangrijke factor om te bepalen of je wel of niet een boekhouder neemt. Je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk winst blijven maken als onderneming. 

Een goede boekhouder is een investering

Wij van BoekhouderNu.nl zeggen dat een boekhouder zeker een investering is en geen kostenpost. Dat een boekhouder een investering is bedoelen we dat je ook geld verdiend door een goede boekhouder in dienst te hebben. Een goede boekhouder kan zorgen voor leuke financiële voordelen. 

goedkope boekhouder

Kosten goedkope boekhouder

Maar wat kost een boekhouder gemiddeld? De gemiddelde prijzen van een boekhouder zijn als volgt:

 • Beginnende boekhouder kost gemiddeld tussen de € 40 en € 50 per uur
 • Een ervaren boekhouder kost gemiddeld tussen de € 70 en € 80 per uur. 

Dit komt neer op een gemiddelde van € 60 euro per uur. Een boekhouder in goedkope kost dus gemiddeld € 60 per uur. 

Hoeveel uur een boekhouder per maand kost hangt sterk af van jouw situatie. Belangrijke aspecten zijn:

Afhankelijk soort onderneming

Ten eerste verschilt de kosten van de boekhouder afhankelijk van uw situatie. Ben je een particulier, bv, eenmanszaak, zzp’er of heb je een vof? Ook is de omzet van de onderneming belangrijk en hoeveel facturen je per maand hebt. Daarom worden de kosten van een boekhouder uitgedrukt in een uurloon. Als je wilt weten hoeveel uren een boekhouder denkt kwijt te zijn vraag dan een offerte aan op onze website en krijg tot wel 4 kosteloze en vrijblijvende offertes van verschillende boekhouders uit jouw regio. Voor grotere ondernemingen wordt er vaak geen boekhouder, maar een accountant in dienst genomen. 

Prijs van een boekhouder

Gemiddelde kosten boekhouder

€ 40 tot € 80

Een boekhouder kost tussen de € 40 en € 80 per uur. Dit is afhankelijk van de ervaring en het specialisme van de boekhouder. 

Vergelijk gratis boekhouders uit goedkope

Goedkoopste boekhouder vinden

Op onze website kan je gemakkelijk de goedkoopste boekhouder vinden. Wij adviseren ten zeerste om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Als je iets meer betaald voor een stuk meer kwaliteit dan raden wij jou dit zeker aan om dit te doen. Een boekhouder kan worden gezien als een investering. Een goede boekhouder levert jou fiscale voordelen op waardoor de boekhouder zichzelf kan terugverdienen. 

Hoe vind ik de beste boekhouder?

Op onze website kan je gemakkelijk de goedkoopste boekhouder vinden. Wij adviseren ten zeerste om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Als je iets meer betaald voor een stuk meer kwaliteit dan raden wij jou dit zeker aan om dit te doen. Een boekhouder kan worden gezien als een investering. Een goede boekhouder levert jou fiscale voordelen op waardoor de boekhouder zichzelf kan terugverdienen. 

Goedkoopste boekhouder vinden

Boekhouding is een belangrijk aspect van elk bedrijf, vooral kleine bedrijven. Door nauwkeurige en actuele gegevens bij te houden, kunnen bedrijfseigenaren weloverwogen beslissingen nemen over hun onderneming en op de hoogte blijven van hun financiën.

Boekhouden kan echter tijdrovend en duur zijn. Dat is de reden waarom veel eigenaren van kleine bedrijven zich tot boekhouddiensten wenden om deze essentiële taak uit te voeren. Boekhouders kunnen bedrijven helpen uitgaven, inkomsten en andere financiële gegevens bij te houden. Ze kunnen ook advies geven over hoe u uw financiën kunt beheren en uw bedrijf kunt laten groeien.

Maar niet alle boekhouddiensten zijn gelijk gemaakt. Het is belangrijk om een dienst te vinden die betaalbaar is en kwaliteitswerk levert. Doe je onderzoek voordat je een boekhouder kiest en vraag naar referenties van eerdere klanten. Op onze website kun je makkelijk de goedkoopste boekhouder vinden door prijzen van verschillende boekhouders met elkaar te vergelijken.

Bekijk ook andere artikelen over boekhouders

boekhouding

Boekhoudprogramma vergelijken

Boekhoudprogramma vergelijken Inhoud ‘Waarom een boekhouder inschakelen’ NU boekhouders vergelijken Boekhoudsoftware vergelijken Boekhoudprogramma vergelijken? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Wij

Lees verder »