Boekhoudprogramma vergelijken

Inhoud 'Waarom een boekhouder inschakelen'

Boekhoudsoftware vergelijken

Boekhoudprogramma vergelijken? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Wij hebben de beste boekhoudprogramma’s van Nederland op een rijtje gezet zodat je ze gemakkelijk met elkaar kan vergelijken. 

Ga je een onderneming starten of heb je een onderneming? Dan is een goede boekhouding enorm belangrijk. Een boekhoudprogramma kan jou voor een relatief goedkoop tarief hierbij helpen. Wij hebben alle boekhoudsoftware met elkaar vergeleken en zo een selectie gemaakt van de beste boekhoudprogramma’s. Veel boekhoudprogramma’s kun je gratis al gebruiken. Hoe meer functies je wilt hoe meer je abonnement gaat kosten. 

Om je op weg te helpen zullen wij op deze pagina uitleggen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boekhoudprogramma. 

Wat doet boekhoudsoftware precies?

Een boekhoudprogramma helpt je met de boekhouding. Vaak is een boekhoudprogramma gekoppeld aan je zakelijke rekening. Zodra er iets bijkomt of afgaat op je zakelijke rekening krijg je een melding binnen op je app of je het bonnetje  of de factuur hebt. Deze bon of factuur kun je dan vervolgens inscannen en zo blijft de boekhouding altijd up-to-date. Veel ondernemers gaan aan het eind van de maand heel de lijst met meldingen af. Door gebruik te maken van boekhoudsoftware blijft je administratie altijd 100% correct. Zeg je Excel boekhouding dus maar gedag. 

Nu boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk nu de beste boekhoudsoftware met elkaar en ga vandaag nog aan de slag met je administratie. 

Vergelijk boekhoudprogramma's
boekhoudprogramma vergelijken

Welke functionaliteiten hebben de meeste boekhoudprogramma’s?

Boekhouding bijhouden met boekhoudsoftware

De eerste belangrijke functionaliteit van een boekhoudprogramma is dat het je boekhouding kan bijhouden. Met de boekhouding bijhouden wordt bedoeld dat jij bonnen en facturen kan indienen binnen dit systeem waardoor dit allemaal overzichtelijk op 1 plek is. 

Bij de meest boekhoudsoftware programma’s kun je direct aangeven wat voor factuur het is. Door direct aan te geven wat voor factuur het is kan er direct een balans opgesteld worden op basis van je facturen. Om de boekhouding gemakkelijk te maken hebben veel boekhoudprogramma’s functies om het zo makkelijk mogelijk te maken. 

De meest boekhoudsoftware programma’s hebben een app waarmee je gemakkelijk foto’s van je bonnetjes en je facturen kan maken. Zo staan alle bonnen die je krijgt direct in je boekhoudsysteem. Hierdoor behoudt je het overzicht en hoef je niet aan het eind van de maand alle bonnetjes of facturen bij elkaar te zoeken. 

Nu boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk nu de beste boekhoudsoftware met elkaar en ga vandaag nog aan de slag met je administratie. 

Vergelijk boekhoudprogramma's
boekhoudsoftware vergelijken

E-mail koppeling

Om tot een duidelijke conclusie te komen zullen wij in deze alinea nog opsommen waarom je absoluut een boekhouder moet inschakelen. 

  • Je bespaart tijd, tijd is geld
  • Je bespaart moeite
  • Je bespaart een hoop stress 
  • Je weet zeker dat je administratie goed gaat
  • Je voorkomt boetes
  • In sommige gevallen is de boekhouder aansprakelijk*

Als je financiële schade oploopt door het advies van je boekhouder kun je deze in sommige gevallen aansprakelijk stellen. Dit hangt ervan af of een boekhouder een beroepsaansprakelijkheid verzekering heeft. Deze verzekering is niet verplicht en niet alle boekhouders hebben deze verzekering. Vraag daarom altijd na aan je boekhouder of je hem aansprakelijk kan stellen voor financiële schade. 

Automatische herkenning facturen met boekhoudsystemen

Met sommige boekhoudsystemen worden je facturen automatisch herkent. Hierdoor hoef je de facturen enkel in te sturen en dan wordt de factuur automatisch op de juiste plek op de balans ingevoerd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een webshop hebt en te maken hebt met honderden of wel duizenden facturen per maand die vrijwel hetzelfde eruit zien. Al deze facturen vallen onder dezelfde post. De producten die je verkoopt worden uit je voorraad geboekt en worden bijgeschreven bij je omzet.

Nu boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk nu de beste boekhoudsoftware met elkaar en ga vandaag nog aan de slag met je administratie. 

Vergelijk boekhoudprogramma's

Bankkoppeling

Een andere handige functie van een boekhoudprogramma is een bankkoppeling. Als je je bank koppelt aan je boekhoudsoftware stuurt je software automatisch een verzoek voor een factuur als jij iets binnen krijgt of uitgeeft via je zakelijke rekening. Zo kun je de hele lijst met verzoeken afgaan en als je deze lijst hebt afgewerkt ben je weer helemaal bij met je boekhouding. 

Foto maken van je facturen

Vaak wordt dit verzoek gebruikt via de applicatie die bij de meeste boekhoudprogramma’s zit. Je ontvangt een verzoek van je boekhoudapplicatie, je stuurt direct een foto van het bonnetje en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Boekhouden wordt een stuk makkelijk door goede boekhoudsoftware. 

Aangifte doen met boekhoudprogramma

De meeste boekhoudprogramma’s bieden ook een aangifte functie. Doordat de boekhoudsoftware al jouw financiële gegevens heeft, kan de software dit direct voor je invullen. Hierdoor is zelf belastingaangifte doen direct een stuk makkelijker. Zonder boekhoudprogramma kan aangifte doen een soms een flinke opgave zijn. Wij van BoekhouderNu raden wel aan om altijd je aangifte te laten nakijken door een boekhouder. Doordat jij alles al op orde hebt, is de boekhouder kort bezig en weet je zeker dat alles goed gaat. Als je je aangifte niet correct invult dan kun je een hoge boete krijgen van de belastingdienst. 

Boekhouder vergelijken

Als je op zoek bent naar een goede boekhouder uit de regio kun je bij BoekhouderNu een offerte aanvragen. Je geeft je wensen door en ontvang vervolgens tot wel vier offertes op maat van verschillende boekhouders uit jouw regio. Wij hebben de boekhouders geselecteerd op klanttevredenheid, ervaring, specialisme en regio. Zo weten wij zeker dat er een goede match tussen zit voor jou.

Nu boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk nu de beste boekhoudsoftware met elkaar en ga vandaag nog aan de slag met je administratie. 

Vergelijk boekhoudprogramma's

Urenadministratie

Met sommige boekhoudsoftware kun je ook een timer aanzetten en je uren bijhouden. Hierdoor kun je gemakkelijk vervolgens je uren door factureren naar je klant, of voor jezelf bekijken hoeveel tijd je bezig bent met je onderneming. 

wensen door en ontvang vervolgens tot wel vier offertes op maat van verschillende boekhouders uit jouw regio. Wij hebben de boekhouders geselecteerd op klanttevredenheid, ervaring, specialisme en regio. Zo weten wij zeker dat er een goede match tussen zit voor jou.

boekhouder

Webshop koppeling

Ook een belangrijke functie voor vele webshops is een webshop koppeling. Door een webshop koppeling met je boekhoudsoftware worden je facturen direct geïmporteerd naar je boekhoudsoftware en heb je helemaal geen omkijken naar al deze facturen. Vaak hebben deze producten dezelfde factuurstructuur en dezelfde btw hoogte waardoor de software gemakkelijk je facturen kan herkennen en invoeren. 

De meest gebruikte webshop koppelingen zijn voor de systemen Shopify en Woocommerce. Door de enorme populariteit van deze systemen is deze koppeling vrijwel binnen elk boekhoudprogramma beschikbaar.

Boekhoudprogramma zzp

Als je een boekhoudprogramma zoekt als zzp’er heb je natuurlijk weer andere eisen dan als een bedrijf met bijvoorbeeld een webwinkel. Een zzp’er heeft meestal weinig facturen, maar moet wel zelf facturen maken. Daarom is het handig dat er een mogelijkheid in de software zit die ook facturen kan opstellen. Veel boekhoudsoftware voor zzp’ers hebben de optie om facturen op te stellen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Rompslomp of e-Boekhouden. De beste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers zijn dan ook zeker Rompslomp of e-Boekhouden.  

Nu boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk nu de beste boekhoudsoftware met elkaar en ga vandaag nog aan de slag met je administratie. 

Vergelijk boekhoudprogramma's

Gratis boekhoudsoftware

Veel van de boekhoudprogramma’s kun je gratis al gebruiken. Hierbij zijn je functies wel beperkt en kan je meestal geen dingen doen zoals een e-mail koppeling of facturen opstellen. Hier heb je vaak de premiumversie voor nodig. Gratis boekhoudprogramma’s zijn: Rompslomp, e-Boekhouden en Tellow. Al deze gratis boekhoud programma’s bieden de eerste 14 dagen een gratis premiumversie aan zodat je dit kunt uitproberen. Als dit bevalt, kun je een abonnement afsluiten dat meestal 10 tot 15 euro kost per maand. 

Boekhoudprogramma kopen

Boekhoudprogramma kopen? Dan kun je gebruik maken van onze vergelijker op BoekhouderNu.nl. Als je boekhoudsoftware wilt kopen kun je ervoor kiezen om een jaarabonnement te nemen of een maandabonnement. Boekhoudsoftware kost tussen de € 6,00 en 17,50 per maand, maar dit kan ook oplopen tot maar liefst € 99,00 per maand. Vaak hebben deze grote pakketten opties met meerdere gebruikers en kunnen ook klanten van je gebruik maken van dit pakket. 

Eenvoudig boekhoudprogramma

Als je geen verstand hebt van boekhouden en wilt werken met een boekhoudprogramma dan wil ja natuurlijk dat het zo eenvoudig mogelijk is. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel tijd besteden aan je administratie en je wilt het natuurlijk wel goed doen. Daarom zouden wij e-Boekhouden zeker aanraden. e-Boekhouden heeft van vrijwel alles video’s gemaakt met hoe je iets moet doen en duidelijke uitleggen. Als je je aanmeld bij e-Boekhouden kun je van elk onderdeel op de website een video kijken waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe alles werkt. Ook de applicatie van e-Boekhouden werkt zeer gemakkelijk. 

Goedkoop boekhoudprogramma

Wil je een goedkoop boekhoudprogramma? Hier helpt BoekhouderNu je goed bij. Op BoekhouderNu vergelijk je gemakkelijk alle boeksoftware met elkaar en vind je makkelijk de goedkoopste boekhoudsoftware. 

Nu boekhoudprogramma's vergelijken

Vergelijk nu alle software met elkaar en begin vandaag nog aan je boekhouding! 

Vergelijk boekhoudprogramma's

Beste boekhoudprogramma’s

e-Boekhouden

e-Boekhouden heeft een goede support waardoor voor iedereen duidelijk is hoe e-Boekhouden werkt. Ook zijn ze voordelig. Je betaalt als zzp’er € 9,95 per maand en als bedrijf betaal je € 14,95 per maand. Met deze abonnementen kun je onbeperkt boekhouden.

Review: 4,8/5 sterren 

Rompslomp

Rompslomp is gericht op zzp’ers. Daarom hebben ze alle functionaliteiten zo goed mogelijk gemaakt voor een zzp’er. Bij Rompslomp betaal je € 15,00 per maand voor de premium functionaliteiten. 

Review: 4,7/5 sterren

Silvasoft

Silvasoft onderscheidt zich door het zeer scherp geprijsde tarief van € 9,95 per maand. Voor dit tarief kun je al onbeperkt boekhouden.

Review: 4,8/5 sterren

DigiBTW

Bij DigiBTW betaal je € 10,00 per maand voor onbeperkt boekhouden. DigiBTW focust zich voornamelijk op zzp’ers. 

Review: 4,9/5 sterren

Exact

Exact is één van de duurste boekhoudprogramma’s die er is. Je betaalt bij Exact voor het standaard abonnement € 39,00 per maand. Hiermee zijn veel functies nog niet beschikbaar. 

Review: 3,1/5 sterren

Nu boekhoudprogramma's vergelijken

Vergelijk nu alle software met elkaar en begin vandaag nog aan je boekhouding! 

Vergelijk boekhoudprogramma's

Boekhoudsoftware kan veel werk van een boekhouder uit handen nemen en je administratie gemakkelijk op orde houden.

De beste boekhoudprogramma's kun je vergelijken op BoekhouderNu.nl.

Ja, boekhouderNu heeft 3 aanbieders waar je gratis aan de slag kan.

Voor boekhoudsoftware betaal je tussen de € 6 en € 15 per maand. Ook is er veel gratis software beschikbaar. 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn