Boekhouder eenmanszaak
Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op BoekhouderNu.nl en krijg tot wel 4 verschillende offertes toegestuurd van 4 verschillende boekhouders voor uw eenmanszaak. Onze service is 100% GRATIS waar wacht je nog op? Door BoekhouderNu.nl bespaar je veel tijd en geld.
Boekhouder eenmanszaak vinden? Ontvang 4 gratis offertes kopen
Boekhouder eenmanszaak vinden? Vraag dan nu een offerte aan en kom in contact met de beste boekhouders van jouw regio. Ontvang tot wel 4 verschillende offertes op maat. Bespaar tijd en geld met BoekhouderNu.nl.
Boekhouder eenmanszaak vinden?
Vergelijk direct boekhouders voor jou eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders voor een eenmanszaak. Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakBoekhouder eenmanszaak vinden
Boekhouder eenmanszaak nodig? Ben je een eenmanszaak en ben je op zoek naar een goede boekhouder die past bij jouw situatie? Dan zit je bij BoekhouderNu helemaal goed! Op ons vraag je een prijsopgave aan en ontvang je tot wel vier op maat gemaakte offertes van boekhouders uit de omgeving van eenmanszaak
Wat doet BoekhouderNu.nl?
BoekhouderNu heeft een database met duizenden boekhouders erin. Boekhouder eenmanszaak nodig? Als je een offerte bij ons opvraagt brengen wij jou in contact met de top van de boekhouders uit jouw omgeving. Wij hebben veel boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken. In eenmanszaak hebben wij de beste boekhouders en administratiekantoren uitgezocht en deze matchen wij met jou.
Als je een offerte bij ons aanvraagt, ontvang je tot 4 verschillende prijsopgaves van verschillende boekhouders en administratiekantoren uit eenmanszaak. Deze boekhouders of administratiekantoren nemen contact met jou op en nemen jouw wensen door. Hierdoor kunnen ze een realistische prijsopgave op maat maken.
Belang goede boekhouder
Een boekhouder is een belangrijke schakel voor een onderneming. Een boekhouder houdt niet alleen je financiële administratie bij, maar ook kan een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken financieel advies geven. Zo kun je bij je boekhouder terecht voor financiële vragen en op die manier kun je weer veel geld besparen door jouw boekhouder.
Financiële administratie verplicht
Ook is het bijhouden van een financiële administratie verplicht en moet deze administratie juist zijn. Als deze administratie niet juist is, kan dit later nog problemen opleveren bij de belastingdienst. Een onjuiste financiële administratie kan je hoge boetes opleveren van de belastingdienst en dat is niet wat je wilt.
Boekhouder eenmanszaak vinden?
Vergelijk direct boekhouders voor eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken. Klanten besparen een hoop tijd en geld door gebruik te maken van BoekhouderNu.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakWelke diensten levert een boekhouder?
Je hebt waarschijnlijk vaak van het beroep boekhouder gehoord en dat een boekhouder van groot belang is voor jouw onderneming. Maar wat voor werk doet een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken?
Bijhouden van de financiële administratie
Een boekhouder houdt jou financiële administratie bij. Dit kan voor zowel jouw bedrijf zijn als voor jou als particulier. Een particulier heeft wel minder financiële administratie dus een boekhouder wordt vaker gebruikt door ondernemingen. Onder de financiële administratie vallen bijvoorbeeld: Jou afzet, omzet, winst, kosten of investeringen. Al jou financiële activiteiten moeten worden aangegeven bij de belastingdienst. Naast dat een boekhouder jou helpt met de financiële administratie helpt een boekhouder je ook met financiële vraagstukken. Dit zijn dingen zoals een auto op de zaak nemen. De boekhouder kijkt dan mee wat het verstandigst is.
Adviserende functie
Ook kun je een financieel adviseur nemen. Het werk van een financieel adviseur is weer anders dan dat van een boekhouder. Een financieel adviseur stelt bepaalde financiële doelen op en kijkt samen met jou hoe je die kan behalen.
Belangrijk bij vinden van een boekhouder
Als je een boekhouder zoekt is het van groot belang om helder je wensen aan te geven. Er wordt pas een prijsopgave uitgebracht naar aanleiding van een telefoongesprek waar je je verwachtingen kunt vertellen. Zo kiezen ondernemers er bijvoorbeeld voor om huizen of aandelen op de zaak te kopen. Door dit soort dingen kunnen er lastigere financiële situaties ontstaan en hierbij kan een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken je goed helpen.
Diensten van een boekhouder
Een boekhouder heeft als kerntaak om jou financiële administratie te doen. Dit is weer onder te verdelen in verschillende diensten:
- Volledige boekhouding
- Jaarrekening
- Aangifte inkomsten belasting
- Aangifte btw en omzet
- Salarisadministratie
- Advies
Volledige boekhouding uitbesteden
Veel ondernemingen kiezen ervoor als ze een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken nemen om de boekhouding helemaal uit te besteden. Bij het volledig uitbesteden van de boekhouding wordt de gehele financiële administratie van een onderneming uit handen genomen. Dit is dus: aangifte inkomsten belasting, omzetaangifte, jaarrekening en salarisadministratie. Vaak is de volledige boekhouding uit handen laten nemen ook goedkoper omdat je vaak een vast bedrag per maand hiervoor afspreekt. Als een keer iets uitloopt, wordt dit dan niet direct in rekening gebracht. Dit hangt wel af van de boekhouder, vraag dit daarom altijd na.
Jaarrekening opstellen eenmanszaak
Ook kun je een financieel adviseur nemen. De functie van een financieel adviseur is weer anders dan een boekhouder. Een financieel adviseur stelt bepaalde financiële doelen op en kijkt samen met jou hoe je die kan behalen.
Jaarrekening opstellen met boekhouder in eenmanszaak
Ook kun je alleen de jaarrekening uit handen laten nemen bij een boekhouder. Een jaarrekening geeft financieel uittreksel van een bedrijf. Op deze jaarrekening worden de volgende dingen uitgelicht: balans, winst- en de verliesrekening.
Een jaarrekening is erg belangrijk voor ondernemers. Een onderneming kan namelijk op deze manier bekijken hoe ze ervoor staan. Naar aanleiding van een jaarrekening kan een onderneming vervolgens bepalen of ze de koers moeten doorzetten of toch een andere bedrijfsstrategie moeten gaan hanteren. Een jaarrekening wordt ook vaak gedeeld met de KVK. Andere mensen kunnen via de KVK deze jaarrekening weer opvragen. En op deze manier kunnen bekijken hoe een onderneming ervoor staat.
Jaarrekening soms verplicht
Voor sommige onderneming is een jaarrekening opstellen zelfs verplicht. Dit zijn bij de volgende soort bedrijven:
- Naamloze vennootschap (nv)
- Besloten vennootschap (bv)
- Coöperatie
Een jaarrekening is daar en tegen niet verplicht voor zzp’ers. Wel moet je als eenmanszaak een balans maken en ook winst-en-verliesrekening opstellen. Deze jaarrekening is belangrijk voor de belastingdienst omdat je omzetbelasting moet betalen.
Jaarrekening eenmanszaak aanvragen
Als je een jaarrekening wilt opstellen door een boekhouder kun je dit los aanvragen in ons offerte formulier. Een boekhouder neemt dan contact met jou op en zal op basis van het contact kunnen bepalen wat de prijs is van het opstellen van de jaarrekening.
Boekhouder eenmanszaak vinden?
Vergelijk direct boekhouders voor eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken.Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakAangifte inkomsten belasting
Iedereen in Nederland is verplicht inkomsten belasting te doen. Voor boekhouders is dit ook een gebruikelijke klus. Als je belastingaangifte doet kan het zijn dat je belasting moet betalen of dat je belasting terugkrijgt. Als je belasting terugkrijgt, heb je vaak minder dan de eerste belastingbox verdiend. Vaak krijgen mensen met een bijbaantje geld terug van de belastingdienst en mensen met een full time baan moeten in de meeste gevallen belasting betalen.
Bepaling inkomstenbelasting
Hoeveel geld je moet betalen word bepaald door het boxensysteem van de belastingdienst. Hoe meer geld je hebt verdiend, hoe meer belasting je betaald. Of je belasting moet betalen wordt bepaald door de aanslaggrens. Verdien je boven een bepaald bedrag? Dan ben je verplicht belasting te betalen. Een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken kan ook alleen je inkomsten belasting doen. Dit wordt het meest aangevraagd door particulieren.
Aangifte btw en omzet
Bij aangifte van je omzet gaat het voornamelijk om de btw van die je moet afstaan aan de belastingdienst. De btw op je product of dienst kan 21, 9 of 0% zijn. Veel mensen besteden dit uit aan een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken. BTW betalen gelt alleen voor ondernemers dus niet voor particulieren. Als ondernemer betaal je over je verkopen btw en over je inkopen en kosten krijg je btw terug. Als je meer btw moet terugkrijgen dan dat je moet betalen krijg je vaak geld terug van de belastingdienst.
Speciale regelingen omzetbelasting
Als je nog een kleine ondernemer bent kun je te maken krijgen met de KOR. De KOR staat voor de kleineondernemersregeling. Onder een bepaalde omzet hoef je geen btw te betalen. Deze KOR-regeling regel gelt voor startende. Boekhouders weten veel van deze regelgeving af.
Salarisadministratie uitbesteden
Salarisadministratie is het gehele financiële aspect rondom je personeel. Zo moet je aan je personeel salarissen uitbetalen. Bij uitbetaling van lonen komen veel verschillende onderdelen kijken zoals: overuren, vakantiegeld, pensioen en loonheffingen. Veel bedrijven boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken besteden dit uit omdat het best complex kan zijn allemaal.
Buiten het financiële aspect moet je je ook aan bepaalde regels houden van de CAO. Hierbij wordt onder andere een vast minimumloon vastgesteld of een verplichte hoeveelheid vakantiegeld.
Financieel advies krijgen als eenmanszaak
Een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken kan ook financieel advies geven. Hierbij gaat dit vaak om bepaald belastingvoordeel te behalen. Door slim je geld te investeren kun je meer verdienen en misschien wel minder belasting betalen. De boekhouder uit eenmanszaak zijn vaak op de hoogte van de nieuwste regelgeving en trends over dit onderwerp.
Financieel advies kan over van alles gaan. Dit kan gaan over het leasen van een auto op het bedrijf tot een investering doen in vastgoed doen.
Boekhouder eenmanszaak zoeken?
Vergelijk direct boekhouders eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken . Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.
Boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken vergelijkenVerschillen tussen een financieel adviseur en boekhouder
Een financieel adviseur helpt je simpel gezegd met je financiële doelen behalen. Je stelt je financiële doelen vast met je boekhouder en vervolgens ga je samen met je boekhouder bekijken hoe je deze doelen gaat halen. Let wel op dat niet elke boekhouder een financieel adviseur is. Niet elke boekhouder is bevoegd financieel advies te geven.
Wat zijn de kosten van een boekhouder voor een eenmanszaak?
Kosten van boekhouder als eenmanszaak? De kosten van een boekhouder kan verschillen per regio.
Als je er over denkt om je boekhouding uit te besteden is het verstandig om in te zien wat de prijs van een boekhouder is. De kosten van een boekhouder is een belangrijke factor om te bepalen of je wel of niet een boekhouder neemt. Je wilt aan het eind van de streep natuurlijk nog wel wat overhouden.
Boekhouder is een investering
Wij zien een boekhouder persoonlijk als een investering. Dat een boekhouder een investering is bedoelen we dat je ook geld verdiend door een goede boekhouder in dienst te hebben. Een goede boekhouder kan zorgen voor leuke financiële voordelen.
Kosten boekhouder eenmanszaak
Wat zijn de gemiddelde kosten van een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken ? De gemiddelde prijzen van een boekhouder zijn als volgt:
- Beginnende boekhouder kost gemiddeld tussen de € 40 en € 50 per uur
- Een ervaren boekhouder kost gemiddeld tussen de € 70 en € 80 per uur.
Dit komt neer op een gemiddelde van € 60 euro per uur. Een boekhouder in eenmanszaak kost dus gemiddeld € 60 per uur.
Hoeveel uur een boekhouder per maand kost hangt sterk af van jouw situatie. Belangrijke aspecten zijn:
Afhankelijk soort onderneming
Ten eerste verschilt de kosten van de boekhouder afhankelijk van uw toestand. Ben je een particulier, eenmanszaak, zzp’er of heb je een vof? Ook zijn vraagstukken zoals hoeveel omzet en facturen je hebt. Daarom drukken wij de kosten van een boekhouder uit in een uurloon. Als je wilt weten hoeveel uren een boekhouder denkt kwijt te zijn vraag dan een offerte aan op onze website en krijg tot wel 4 kosteloze en nergens aan gebonden prijsopgaves van verschillende boekhouders uit jouw regio. Voor grotere ondernemingen wordt er vaak geen boekhouder, maar een accountant in dienst genomen.
Prijs van een boekhouder
- Wat voor bedrijf ben je? Een eenmanszaak, VOF, maatschap, BV, stichting, vereniging of een ben je particulier?
- Hoeveel bonnetjes heb je per maand? Hoe meer bonnetjes hoe meer werk in de meeste gevallen.
- Wat worden de taken van de boekhouder? Welke diensten wil je dat de boekhouder gaat doen? De volledige boekhouding, jaarrekening opstellen, inkomstenbelasting, omzetbelasting of de salarisadministratie?
Gemiddelde kosten boekhouder
€ 40 tot € 80
Een boekhouder voor een eenmanszaak kost tussen de € 40 en € 80 per uur. Dit is afhankelijk van de ervaring en het specialisme van de boekhouder.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakWaar moet je opletten bij een boekhouder zoeken als eenmanszaak
Een boekhouder heeft een hoog uurloon en is heel belangrijk voor je onderneming. Daarom is het weten waar je op moet letten bij de zoektocht naar een boekhouder enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk geen boekhouder waar je af en toe een mailtje van krijgt en verder niks van hoor. De meeste beginnende bedrijven vinden het prettig als ze persoonlijk contact met de boekhouder hebben zodat ze als starter hun vragen ergens kunnen stellen
Boekhouder of accountant
Ten eerste is het belangrijk om te bedenken of je een boekhouder of accountant wilt inhuren. Een boekhouder heeft vaak minder diploma’s dan een accountant. Iedereen kan een boekhouder worden, maar voor een accountant heb je meer diploma’s nodig. Een accountant is verplicht als je bedrijf een bepaalde grote heeft. Deze grote wordt gemeten door te kijken naar bepaalde kenmerken:
- 50 medewerkers of meer
- Netto-omzet van 12 miljoen euro
- Balanstotaal groter dan 6 miljoen euro
Als je onderneming een bepaalde grote heeft wil de belastingdienst meer van je weten omdat je een belangrijke ‘klant’ van ze bent. Een accountant heeft een grotere betrouwbaarheid in de correctheid van je boekhouding van een bedrijf. Bij sommige financiële geschriften is daarom ook een accountants verklaring vereist. Dan weet de partij die dit document nodig heeft zeker dat de stukken volledig correct zijn.
Doe zelf onderzoek naar boekhouders voor eenmanszaak
Doe ook zelf onderzoek naar een boekhouder zodat je weet wat jou verlangen zijn van een boekhouder. Als je vervolgens in gesprek bent met een boekhouder kun je even wat goede vragen stellen. Zo kun direct kijken of de communicatie goed gaat en of je boekhouder dingen helder kan uitleggen voor iemand die minder verstand heeft van boekhouden. De boekhouders die wij voor jou hebben geselecteerd hebben wij geselecteerd op basis van betrouwbaarheid. Deze boekhouders zijn al lang actief en hebben een hoge klanttevredenheid. Hierdoor hebben personen die via ons een prijsopgave aanvragen al snel een goede boekhouder gevonden als eenmanszaak.
Papieren administratie of digitale administratie
Een andere belangrijke factor in je keuze, is of je een papieren administratie wilt bijhouden of een digitale. Een digitale administratie is ideaal voor bedrijven met veel bonnetjes. Veel webwinkels hebben een systeem waardoor de bon automatisch in het boekhoudprogramma komt te staan. Dit scheelt een hoop extra werk en een hoop papier. Veel mensen kiezen hiero ook voor een online boekhouding. Een computer kan steeds beter bonnen herkennen op basis van een foto. Zo hoef je vaak alleen via de app een foto te maken van de bon en klaar ben je.
Digitaal vaak duurder
Vaak is een online boekhouding bijhouden wel prijziger, dit komt omdat je vaak werkt met een bepaald boekhoudprogramma waar de boekhouder voor moet betalen. Dit wordt vaak doorberekent naar de klant. Voor zzp’ers is daarom meestal een papieren boekhouding voordeliger. Bij ons aanvraag formulier kun je opgeven of je voorkeur ligt bij een papieren administratie of een digitale administratie. Ook kun je aangeven dat je geen voorkeur hebt.
Persoonlijk contact
Ook is voor veel mensen persoonlijk contact hebben met de boekhouder belangrijk. Het is fijn als een boekhouder in ‘normale’ taal kan verklaren waarom hij iets doet of waarom iets zo gaat. Het is fijn als een boekhouder meer dan een onderdeel van een bedrijf kan dienen in plaats van een e-mail die je eens in de maand ontvang. Informeer daarom ook als je voor een boekhouder wilt kiezen wat de werkwijze van deze boekhouder is.
Bedenk dus goed: Wat vind ik belangrijk aan een boekhouder? Zoek ik ook iemand waarmee ik kan sparren of echt enkel iemand die mijn administratie kan doen?
Spreek meerdere boekhouders
Boekhouder eenmanszaak vinden? Ga met meerdere in gesprek! Sommige boekhouders zijn goed in sales, sommige boekhouders zijn goed in boekhouden en sommige zijn beiden. Ga het gesprek aan met verschillende boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken en zeg niet direct ja op de eerste boekhouder. Omdat wij dit heel belangrijk vinden hebben wij ook dit systeem bedacht. Bij ons vraag je een offerte aan met je verlangen en dan nemen tot wel vier verschillende boekhouders contact met je op om je verlangens door te spreken. Zo kun je kijken bij welke boekhouder jij het beste gevoel hebt en waar de prijs het voordeligste is.
Maak duidelijke afspraken over de prijs
Maak met je boekhouder ook direct duidelijke prijsafspraken. Enkele boekhouders kun je altijd contacteren zonder extra kosten en bij enkele boekhouders zetten ze direct de meter aan als je hen contacteert. Vraag daarom ook altijd wat hun beleid hierin is. Als je een nieuw bedrijf bent is het natuurlijk fijn als een boekhouder niet voor alles direct de teller aandoet, maar zijn tijd kost natuurlijk ook gewoon geld.
Heb duidelijk wat je wilt uitbesteden
Sommige dingen kan je als bedrijf ook zelf doen. Bedenkl dan goed van tevoren wat je wel en wat je niet wilt uitbesteden bij een boekhouder.
Boekhouder eenmanszaak zoeken?
Vergelijk direct boekhouders als eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken. Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakPapier of digitaal
In sommige gevallen kan het ook handig zijn om te werken met zowel boekhoudsoftware en een boekhouder. Door gebruik te maken van deze software kun je veel geld winnen op de boekhouder omdat jij makkelijk werk voor hem al zelf doet. Als jij werk wegneemt voor de boekhouder hoeft hij dit niet meer te doen en dat scheelt je weer een boekhouders uurloon. Een hoop boekhoudsoftware doet veel dingen automatisch al voor je waardoor je boekhouder het enkel alleen nog hoeft na te kijken.
Wie is de beste boekhouder als eenmanszaak?
De beste boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken vaststellen is lastig te vertellen doordat dit afhangt van wat de boekhouder voor jou moet gaan doen. Welk specialisme verwacht jij van de boekhouder en waar heb je je boekhouder voor nodig? Op basis daarvan kan bepaald worden wie voor jou de beste boekhouder is. Wij van BoekhouderNu.nl bieden alleen maar boekhouders uit eenmanszaak waar wij volledig achter staan. Voordat wij een boekhouder aan een persoon aanbieden worden deze boekhouders eerst goed door ons beoordeeld. Wij bekijken hoelang de boekhouder in kwestie al bestaat, klanten reviews en het specialisme van de boekhouder. Op basis van het specialisme van de boekhouder kunnen we een nog betere match maken.
Doe zelf onderzoek naar boekhouders naar eenmanszaak
Doe ook zelf onderzoek naar een boekhouder zodat je weet wat jou verlangen zijn van een boekhouder. Als je daarna in contact bent met een boekhouder kun je even wat kritische vragen stellen. Zo kun direct kijken of de communicatie goed gaat en of je boekhouder duidelijk dingen kan uitleggen. De boekhouders die wij voor jou hebben geselecteerd zijn boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken deze hebben wij uitgezocht op basis van betrouwbaarheid. Deze boekhouders zijn al jaren bezig en hebben een goede klanttevredenheid. Hierdoor hebben bedrijven die via ons een prijsopgave aanvragen al snel een goede boekhouder gevonden in eenmanszaak.
Wij helpen met de keuze
Wij van BoekhouderNu.nl bekijken alle boekhouders objectief, wij zijn dus niet partijdig. Wij bekijken wat voor jou de ideaalste keuze is. Wij willen onze klanttevredenheid hoog houden dus wij hebben er baadt bij als jij tevreden bent over onze dienstverlening.
Verschil tussen boekhouder en accountant
Boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken nodig? Of toch een accountant? Veel personen denken dat een boekhouder en een accountant hetzelfde zijn. Dit is niet zo, er zit een aanzienlijk verschil tussen een boekhouder en een accountant.
De overeenkomsten van een boekhouder en een accountant is dat ze zich beiden bezig houden met de financiële administratie van een onderneming. Boekhouders richten zich op kleine ondernemingen, Zzp’ers en accountants bedienen voornamelijk grote ondernemingen. Sommige ondernemingen zijn zowaar verplicht om een accountant te nemen. Een accountant nemen is verplicht wanneer een onderneming:
- Netto-omzet van 12 miljoen euro
- Een balanstotaal van 6 miljoen euro heeft
- 50 werknemers heeft
Een accountant heeft over het algemeen meer diploma’s dan een boekhouder. Hierdoor is een accountant bevoegd om complexere financiële kwesties op te lossen en te signeren. Dit ondertekenen van financiële papieren wordt ook wel een accountantsverklaring genoemd. Als je als onderneming bijvoorbeeld een overname van een bedrijf doet dan heb je vaak een accountantsverklaring nodig.
Boekhouder is vaak goedkoper
In de meeste gevallen is een boekhouder goedkoper dan een accountant. Voor een accountant kun je een uurtarief van rond de 80 euro en 150 euro aannemen (gemiddeld).
Denk dus goed na: Wat zoek ik in een boekhouder? Zoek ik ook iemand waarmee ik kan sparren of echt enkel iemand die mijn financiële administratie kan doen?
Aansprakelijk stellen van een boekhouder
In welke maten is een boekhouder gespecialiseerd in eenmanszaken toerekenbaar voor financiële gevolgen van zijn optreden? Dit kan verschillen per boekhouder. Veel boekhouders hebben een aansprakelijkheidsverzekering. Als ze deze verzekering hebben, kun je de boekhouder voor de financiële gevolgen van dingen die zij hebben gedaan aansprakelijk stellen. Wij adviseren zeker aan om dit met een boekhouder te bespreken in hoeverre hij aansprakelijk gesteld kan worden. Het is natuurlijk erg vervelend als ondernemer uit eenmanszaak om ergens voor aansprakelijk gesteld te worden voor wat jouw boekhouder heeft gedaan.
Een boekhouder is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen, een accountant wel.
Vind vandaag nog een boekhouder voor eenmanszaak
Op onze website kun je dezelfde dag nog een boekhouder vinden. Je hoeft alleen maar je wensen door te geven en een offerte aan te vragen. Er nemen nadien tot wel vier verschillende boekhouders contact met je op. Deze boekhouders nemen met jou je wensen door en maken vervolgens een prijsopgave op maat. BoekhouderNu is één van de populairste boekhouders websites van Nederland en dat heeft een logische reden: Mensen zijn simpelweg enorm tevreden met hoe wij te werk gaan.
Boekhouder eenmanszaak zoeken?
Vergelijk makkelijk boekhouders eenmanszaak
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang vier verschillende offertes van boekhouders gespecialiseerd in eenmanszaken. Bespaar tijd en geld op BoekhouderNu.
Vergelijk gratis boekhouders eenmanszaakBekijk ook
Boekhoudprogramma vergelijken
Boekhoudprogramma vergelijken Inhoud ‘Waarom een boekhouder inschakelen’ NU boekhouders vergelijken Boekhoudsoftware vergelijken Boekhoudprogramma vergelijken? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Wij
Wat is een eenmanszaak?
Een eenmanszaak of een eenpersoonszaak is een bedrijfsvorm waarbij één persoon in alle opzichten verantwoordelijk is voor de onderneming. De eenmanszaak is een economische activiteit van de natuurlijke persoon die de onderneming drijft. Een eenmanszaak kan, anders dan de naam doet vermoeden, wel personeel in dienst hebben.
De regelgeving met betrekking tot de rechten en plichten van de eenmanszaak verschillen van land tot land. Veelal betreft het regelgeving die het belastingstelsel van de bedrijfsvorm, de juridische aansprakelijkheid en onafhankelijkheid van het bedrijf ten opzichte van het betrokken individu en diens persoonlijke banden met derden regelen.